Mindfulnesskurs 20-23/9

11e Steg 12-14/10

Mindfulnessretreat 30/11-6/12

Självförsvar Mental träning

Ingemar Sköld & Carlos Romero

ABOUT US

I’m a paragraph. Use this space to tell people more about what you do and the services you offer. Double click here or click Edit Text to get started.

INGEMAR SKÖLD

MEDITATION  MINDFULNESS  TRÄNING

 

DROP-IN

GRATIS

MEDITATION

VT. 2018

15/1 - 14/6

Sen några år är vi en grupp människor som mediterar tillsammans.  Gruppen startades för att ge personer som gått ett 8 veckors mindfulness-program en möjlighet att få möjlighet att öva vidare tillsammans med andra under lärarledning. Men nu är den öppen för alla, vem som helst som vill smaka på mindfulness och lära sig meditera är välkommen. Om du aldrig mediterat tidigare så kan du komma lite tidigare en måndag eller torsdag så kommer nån av oss berätta hur det går till.

På måndagar och torsdagar mediterar vi en timme. Först en guidad sittande meditation på ca 25 min sen rörelsemeditation 10-15 min och till sist en tyst meditation i ca 15 min. På tisdagmornar är det mer avskalat med två tysta meditationer med meditativ gång emellan.

Vi är en helt sekulär meditations-grupp, vi har ingen koppling till någon religion eller någon annan sammanslutning . 

Det är helt gratis, vi som instruerar gör det ideellt och Katarina församling bjuder på hyran vilket vi är tacksamma för.

Du kan komma regelbundet eller bara då och då.

Varsågod kom och pröva.

FRANCISKUSSALEN   KATARINA FÖRSAMLING  HÖGBERGSGATAN 15A

MÅNDAGAR 

19.15-20.15

TISDAGAR  

07.30-08.15

TORSDAGAR  

16.30-17.30

ÅTERHÄMTAR MIG

Av Ingemar Sköld

Jag återhämtar mig

Inte som att gå efter vatten vid brunnen

mer som att sitta i trädgården

och se hur regntunnorna fyller sig själva

med regnvatten efter en lång torka

Jag återhämtar mig

fastän aldrig helt förlorad

Väntar tålmodigt in mig själv

och när jag äntligen kommer hem, säger jag hej

här sitter jag

så som jag har längtat efter dig

 

2018

MINDFULNESS

MINDFULNESS

Mindfulness är det begrepp för övnings-former på meditativ grund som används inom medicin för stresshantering och för återfallsprevention mot dysfunktionella mönster som depression och beroende-sjukdomar. På Berget tränar vi de tre grundteknikerna som är sittande meditation, mindful yoga och kroppskännedom. Vi övar accepterandets svåra konst för att ge plats och skapa hemkänsla i verkligheten. Kursen består av praktiska övningar. Korta föreläsningar om bland annat depressionssjukdomar, stresstillstånd och smärta.
Kursledare är INGEMAR SKÖLD som är läkare och psykiater har i många år lett mindfulnesskurser inom sjukvården samt utbildat blivande mindfulnesslärare, 
och SOFIA BIRIBAKKEN som leder meditationer och övningar i kroppsnärvaro.

11E STEGS HELG

11E STEGS HELG

”Vi sökte genom bön och meditation fördjupa vår medvetna kontakt med Gud, sådan vi uppfattade honom, varvid vi endast bad om insikt om hans vilja med oss och styrka att utföra den”.

Så lyder 11:e steget i de olika tolvstegsprogrammen. På den här 11:e- stegshelgen försöker vi utforska hur bön och meditation kan se ut. Bönen blir en invit om att ”be med kroppen” i samspel med meditation. Där vi använder oss själva och olika metoder som stöd. Meditationen blir en introduktion till olika former av sittande och gående meditation. Vi vänder oss till personer som försöker tillfriskna med hjälp av något Tolvstegsprogram.
Kursledare är INGEMAR SKÖLD, läkare och psykiater som i många år har arbetat med tolvstegsbehandling.

MINDFULNESS RETREAT

THIS BEING HUMAN

Vi vänder oss till personer som ex. gått en 8-veckors mindfulnesskurs eller på annat sätt kommit i kontakt med meditation, budo eller mindfulness och tillägnat sig en del egen erfarenhet. Kursen är delvis i tystnad.
Vi blandar mindfulnessövningar (MBSR, MBCT) med enklare medvetna kroppsrörelser  och mental träning. Dagarna inramas med meditation enligt Bergets tradition.
Kursledare är INGEMAR SKÖLD som är läkare och psykiater har i många år lett mindfulnesskurser inom sjukvården samt utbildat blivande mindfulnesslärare, och SOFIA BIRIBAKKEN som leder meditationer och övningar i kroppsnärvaro.

Please reload

20-23 SEPTEMBER

12-14 OKTOBER

30/11-6/12

 
 

SJÄLVFÖRSVAR 

MENTAL TRÄNING

ONSDAGAR 19.45-21.00

Passet fokuserar på realistiska rörelsemönster och tekniker för att öka dina chanser vid ett eventuellt överfall. Vi tränar inga höga sparkar eller orealistiska tekniker utan fokuserar på att lära ut ett beteende och göra dig tuffare och modigare.

Vi välkomnar dig som vill röra på dig och samtidigt lära dig något du kan ha stor nytta av.

Inga förkunskaper krävs.

NACKA DOJO

SKURU SKOLVÄG 2

I'M AN ORIGINAL CATCHPHRASE

I’m a paragraph. Double click here or click Edit Text to add some text of your own or to change the font. This is the place for you to tell your site visitors a little bit about you and your services.

 

Jag har samlat lite material till din hjälp vid ditt eget övande, dels texter som kan stödja och hjälpa till att hitta balansen, närvaron och uppmärksamheten, och även ljudfiler samt övningar till den 8-veckors mindfulnesskurs (MBRP Mindfulness Based Relapse Prevention) jag regelbundet håller.

 

Här finner du några av de övningar och ljudfiler jag använder i olika mindfulness program.

Dessa ljudfiler använder jag när jag undervisar i MBRP (mindfulnes based relapse prevention)

 som är ett 8-veckors behandlingsprogram för återfalls prevention inom beroendevården.

  • -
00:00 / 00:00

YOGA

  • -
00:00 / 00:00

SOBER

  • -
00:00 / 00:00

ANDRUM OBE

  • -
00:00 / 00:00

MEDVETEN ANDNING

  • -
00:00 / 00:00

KORT SITTANDE

  • -
00:00 / 00:00

BODYSCAN

  • -
00:00 / 00:00

LÄNGRE SITTANDE

 

&

Ingemar Sköld är en man utöver det vanliga.

1985 blev han historisk då han tog guld i Europamästerskapen i ju-jutsu. Han är en av Sveriges största idrottsmän, och var bland de första att bli invald i ju-jutsuns Hall of Fame.

Men idrotten är bara en del av Ingemar Skölds liv. I många år har han jobbat med beroendesjukdomar som överläkare på Maria Beroendecentrum i Stockholm. Han introducerade mindfulness som ett sätt att förebygga missbruksåterfall i Sverige, något som han också håller återkommande kurser i. Tillsammans med Benny Haag berättar Ingemar Sköld öppenhjärtigt och ärligt om livet, det hårda arbetet och tron på mirakel.

Författare: Ingemar Sköld och Benny Haag
ISBN: 978-91-88153-33-3

Ju-jutsu-mästaren Ingemar Sköld är en av Sveriges främsta idrottsmän. I många år har han arbetat som överläkare på Maria Beroendecentrum i Stockholm. Han introducerade mindfulness som ett sätt att förebygga återfall i Sverige och har i egenskap av läkare medverkat i ett flertal tv-produktioner.

Ingemar Sköld och Benny Haag har tillsammans skrivit biografin Hårt arbete och tro på mirakel.

VÄRDSHUSET

Av Rumi

Fritt översatt av Ingemar Sköld

Detta att vara människa är ett värdshus.

Var dag en ny ankomst.

En glädje en sorg ett medvetet ögonblick kommer som en oväntad gäst.

Välkomna och underhåll dem alla,

även om det är ett gäng sorger som sveper ditt hus rent på möbler.

Och behandla varje gäst värdigt,

han kanske förbereder dig för en ny glädje.

Den mörka tanken,

skammen och skammens alla döttrar,

möt dem i dörren skrattande, och bjud dem in.

Var tacksam för vem som än kommer

för var och en har blivit sänd som en vägvisare från ovan.

 
 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för kommande

uppdateringar och information